Mbuyamba verklaart afwezigheid: "Kwam als een grote verrassing"

Xavier Mbuyamba was door afwezigheid van Carel Eiting aanvoerder tegen Vitesse
Xavier Mbuyamba was door afwezigheid van Carel Eiting aanvoerder tegen Vitesse Foto: © Pro Shots

Xavier Mbuyamba heeft dinsdag tekst en uitleg gegeven over zijn grote afwezigheid bij FC Volendam dit seizoen. De 22-jarige verdediger kampt met hartritmestoornissen.

Mbuyamba was vorig seizoen een van de sterhouders bij FC Volendam, maar kwam dit seizoen slechts amper in actie. In een statement op het clubkanaal van de Volendammers verklaart de verdediger zijn afwezigheid. "Tijdens de jaarlijkse medische keuring voor het seizoen 23/24 kwam ik erachter dat ik een hartritmestoornis heb. Dit kwam als een grote verrassing, omdat ik nooit verschillen in mijn gezondheid of prestaties had gemerkt", begint Mbuyamba.

"Na een lange periode van onderzoeken en testen hebben de artsen, FC Volendam en ik besloten om een S-ICD te laten implanteren voor primaire preventie", vervolgt hij. "De eerste fase van rust en herstel is nu voorbij, en ik ben alweer begonnen met individuele trainingen. Ik zal de komende tijd werken aan mijn terugkeer bij FC Volendam, en wees gerust, ik zal dit seizoen nog met het team op het veld staan."

"Misschien vraag je je af hoe ik me voelde? Natuurlijk waren er aanvankelijk zorgen, zoals velen zouden hebben over hun gezondheid. Toch heb ik altijd geloofd dat dit geen probleem of hindernis zou vormen voor mijn voetbalcarrière. Ik ben een winnaar en een vechter!"

Lees meer:
0 reacties