Memphis: "Voel me niet moedeloos en ga niet zomaar weglopen"

Memphis Depay
Memphis Depay Foto: © Pro Shots

Memphis Depay zit bij zijn club FC Barcelona in een lastig parket, maar is blij dat hij zich weer heeft mogen melden bij het Nederlands elftal. De aanvaller heeft zin in de aanstaande interlandperiode, mede vanwege de hoge kans op speelminuten voor de topscorer.

"Ik heb er extra naar uitgekeken", wordt Memphis geciteerd door De Telegraaf. "De laatste weken heb ik niet veel gespeeld. De laatste twee weken dan wat meer met twee basisplaatsen. Maar al met al is het niet wat ik gewend ben. Dan kom je hier wel vertrouwd terug, omdat je weet dat je hier gaat spelen. Dan ben ik extra dankbaar, blij en gemotiveerd, dat ik me hier weer kan melden en belangrijk kan zijn.

"Het is fijn dat ik net voordat ik me ging melden nog minuten heb kunnen maken", gaat de topscorer van Oranje verder. "Dan zit je er toch lekkerder in. Ik heb er hartstikke veel zin in. We staan eerste in de poule. Dat is belangrijk voor ons gevoel. We moeten gewoon twee wedstrijden winnen. Thuis tegen België is het uitverkocht. Dat is heel mooi. Mooi om zo in eigen land af te sluiten."

Ook zijn situatie in Barcelona komt ter sprake. "Ik voel me niet moedeloos, maar de situatie is wel 180 graden anders dan vorig seizoen", vervolgt Memphis. "Je bent belangrijk geweest, topscorer geworden en hebt veel gespeeld. Maar ik ben iemand, die nooit opgeeft. Ik heb nooit geklaagd. Ik ben het er natuurlijk niet mee eens. Maar ik probeer met mijn voeten te laten zien, dat ik hoor te spelen. Dat is het enige wat ik kan doen."

"Ik heb de opties afgewogen. Er waren veel geruchten. Het een was wel waar het andere niet. Bepaalde clubs zijn bij me gekomen. Dan gaat het om het afwegen van je opties en om het voor je kans gaan. Ik ga niet zomaar weglopen, omdat er andere concurrenten bij zijn gekomen. De mensen rond de club en mijn teamgenoten zijn fijne mensen. Dan maakt de trainer keuzes. Die moet ik accepteren", aldus Memphis.

BetCity

Nederland wint voor 50 (!) keer je inzet

De Eredivisie is terug! En dus komen Feyenoord, PSV en Ajax in actie tegen NEC, Cambuur en Go Ahead Eagles. Voor een overwinning van Feyenoord, PSV of Ajax krijg jij als nieuwe speler bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet! Voor welke club ga jij?

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
PSV -
za 1 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Groningen -
-
AZ -
za 1 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Ajax -
-
Go Ahead Eagles -
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 2 okt. 2022, 12:15
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Volendam -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 18 18
2 Ajax 7 17 18
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
Bekijk de hele stand