Mentaliteit Weghorst niet altijd gewaardeerd: "Soms vervelend"

Wout Weghorst
Wout Weghorst Foto: © BSR Agency

Na zijn heldenrol in de eerste EK-wedstrijd tegen Polen spreken de spelers van Oranje vol lof over Wout Weghorst. Zowel Georginio Wijnaldum als Memphis Depay benadrukken dat de 31-jarige spits ook tijdens de trainingen even fanatiek is, wat belangrijk is maar soms ook vervelend kan zijn.

"Hij is heel erg bezeten en dat is alleen maar goed voor ons, want hij neemt ons mee in zijn bezetenheid", begint Wijnaldum in De Telegraaf. "Tijdens kleine partijtjes, positiespelletjes en rondootjes: wanneer hij kan winnen geeft hij honderd procent. Het kan ook weleens vervelend zijn. Ik heb ook een momentje met hem gehad dat hij op me doorliep en dat ik boos werd. Maar eigenlijk moet je daar juist blij mee zijn, want Wout is een speler die je scherp houdt."

Memphis Depay kan zich vinden in de woorden van Wijnaldum. "Je ziet dat zijn manier van trainen zich uitbetaalt. Hij straalt uit dat hij erin komt om de winnende te maken. Ik denk dat dat iets goeds is. Als je dat vertrouwen hebt en toont, dan gaat het ergens in het universum jouw kant op", aldus de Oranje-ster.

Lees meer:
0 reacties