"Met Frimpong én Dumfries in de basis kan je veel teams pijn doen"

Jeremie Frimpong en Leonardo Spinazzola
Jeremie Frimpong en Leonardo Spinazzola Foto: © BSR Agency

Erik Meijer, analist bij Sky Deutschland, vindt dat Jeremie Frimpong in de basis moet staan bij het Nederlands elftal. Ook vindt de analist dat een tandem samen met Denzel Dumfries een goede optie zou zijn. 

"Hij was tot nu toe een beetje mat", stelt Meijer in gesprek met Voetbal International over de prestaties van Frimpong tot nu toe in Oranje. "Die wedstrijd tegen Schotland (zijn enige basiswedstrijd voor Oranje, red.) was ik zelfs een beetje teleurgesteld in hem. In de Bundesliga kon ik hem namelijk alleen maar complimenten geven, maar nu was hij zwak, durfde hij geen acties te maken en kwam hij weinig op volle snelheid."

"Als wij met Oranje niet zo dominant spelen, kan snelheid een goed wapen zijn", gaat Meijer, die Frimpong dus graag in de basis ziet, verder. "Dan heb je Donyell Malen, Memphis Depay, Frimpong: zo kun je veel teams pijn doen."

"Het is gewoon een hartelijke jongen, een fijn menneke. Een lachebekkie, dat zien de mensen graag. Hij is altijd goed gemutst en met andere jongens bezig. Een gozer die iedere trainer graag in zijn kleedkamer heeft", besluit hij. 

Lees meer:
0 reacties