"Midtjylland een beetje zoals PSV, een omhooggevallen provincieclub"

Feyenoord-fans met vlaggen
Feyenoord-fans met vlaggen Foto: © Pro Shots

Feyenoord speelt donderdagavond de uitwedstrijd tegen FC Midtjylland. De Rotterdammers nemen zoals gebruikelijk veel supporters mee naar Europese uitduels, maar de weinig hotels in het Deense plaatsje Herning zitten vol of zijn heel duur.

Daar heeft Martijn Bruin een oplossing voor gevonden. De geboren Rotterdammer én Feyenoord-fan woont al sinds zijn twaalfde in Denemarken en heeft overnachting en begeleiding rondom de wedstrijd van Feyenoord aangeboden. Feyenoord-supporter Johan en zijn zoon maken daar dankbaar gebruiken van.

"Met de huidige energieprijzen en kosten wil ik andere Feyenoorders helpen en laten zien hoe mooi het hier is", vertelt Bruin in gesprek met Rijnmond. "Dat past ook bij Het Legioen. Ik heb zelf ook niet zoveel geld en mijn huis is niet groot, maar dit is wat voor persoon ik ben."

Bruin geeft aan dat in Herning niet veel te doen is. "Het is echt een saaie en kleine stad. Het ligt in Midden-Jutland en er is alleen maar vlak boerenland. Als Feyenoorders een fijne tijd willen hebben, moeten ze eigenlijk naar Aarhus gaan. De tweede grote stad van Denemarken op een uur reizen. Daar zijn wel pubs en barretjes, dat heb je in Herning niet."

Bruin was wel ontzettend blij dat Feyenoord naar Denemarken moet afreizen. "De dag na de loting ben ik meteen naar de website van FC Midtjylland gegaan en daar zag ik dat je een flex-lidmaatschap kon nemen. Voor 59 Deense kronen kon je lid worden zodat je losse tickets voor wedstrijden kon kopen", aldus de Nederlander, die weet dat clubuitingen van Feyenoord verboden zijn op de thuistribunes. "Dat wordt dus handschoenen aantrekken om mijn tatoeage te verbergen", lacht hij.

Het lukte hem om voor elf Feyenoord-supporters kaarten te regelen op de hoofdtribune, nu hij 'officieel' lid is van FC Midtjylland. "En ik haat die club", lacht hij. "In Denemarken ben ik voor FC Kopenhagen. We zien Midtjylland een beetje zoals mensen PSV in Nederland zien. Een omhooggevallen provincieclub."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
15/12
NEC
20:00
Fortuna Sittard
za
16/12
FC Utrecht
16:30
RKC Waalwijk
za
16/12
Excelsior
18:45
Go Ahead Eagles
za
16/12
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
zo
17/12
Almere City
12:15
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 15 46 45
2 Feyenoord 15 30 35
3 AZ 15 25 33
4 FC Twente 15 15 33
5 Ajax 15 5 24
6 Go Ahead Eagles 15 3 22
7 Sparta Rotterdam 15 0 21
Bekijk de hele stand