Misidjan onthult: "Was in beeld als opvolger van Memphis Depay"

Virgil Misidjan
Virgil Misidjan Foto: © Orange Pictures

Virgil Misidjan heeft een aflopend contract bij FC Twente, maar technisch directeur Jan Streuer wil graag met hem door. De vleugelaanvaller kan daardoor een nieuwe verbintenis tekenen in Enschede, maar ook voor een nieuw avontuur gaan.

"Ik heb het bij Twente heel goed naar mijn zin. Ook privé in Enschede, met mijn vriendin en onze drie kinderen. Ik wacht af wat Twente te bieden heeft en ga de komende periode alles op een rijtje zetten", zegt Misidjan op de website van VI. "Overleggen met mijn gezin. Kijken wat er op mijn pad komt. Als buitenspeler ben je altijd aantrekkelijk voor buitenlandse clubs, zeker met een aflopend contract. Ik ben ambitieus en hoop nog eens een mooie stap in Europa te zetten."

Misidjan speelde al vijf jaar bij Ludogorets in Bulgarije en is daar naar eigen zeggen te lang gebleven. "Na anderhalf seizoen had ik de kans om naar Nederland terug te keren", blikt hij terug. "PSV wilde me hebben. Ik was in beeld als opvolger van Memphis Depay, die na dat seizoen zou gaan vertrekken. Met technisch directeur Marcel Brands had ik een positief gesprek. Hij wilde me een half jaar huren, met optie tot koop", verklapt Misidjan.

Ludogorets wilde niet meewerken aan een verhuur en vroeg enkele miljoenen voor Misidjan. "Ik appte Brands: Alsjeblieft, ik wil echt heel graag naar PSV. Hij stuurde terug dat het niet in zijn handen lag. Dat de eigenaar geen water bij de wijn wilde doen. Ik ben ook naar hem gegaan en legde uit welke kans er voor mij lag. PSV is de club in Nederland, misschien kom ik daar wel in het Nederlands elftal. Maakte geen indruk. Wij hadden het seizoen daarvoor twee keer van PSV gewonnen in de Europa League, voor de eigenaar was het aan Ludogorets om te bepalen. Kopen of niets, dus."

Uiteindelijk ketste de transfer van Misidjan naar PSV af. "Deed pijn hoor. Heel veel pijn", aldus de 29-jarige aanvaller, die komende zomer mogelijk een herkansing krijgt. "PSV zoekt ook nog buitenspelers, toch?", grijnst hij. "Marcel Brands is daar ook weer terug. Er speelt niets, maar je weet nooit", aldus Misidjan, die weet dat de club uit Eindhoven de vleugelaanvallers Cody Gakpo en Noni Madueke zag vertrekken.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
AZ
16:30
SC Heerenveen
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
za
1/04
NEC
20:00
PSV
za
1/04
SC Cambuur
20:00
FC Emmen
za
1/04
RKC Waalwijk
21:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand