Mossou adviseert volk over Gullit-soap: "Gewoon niet zo boos worden"

Sjoerd Mossou
Sjoerd Mossou Foto: © Pro Shots

Het blijft maar doorgaan. De discussie over het al dan niet schminken om te lijken op Ruud Gullit. De supporters die het dit jaar deden en in beeld kwamen kregen een hele woke-gemeenschap over zich heen. Vele mensen hebben er een mening over, Ruud Gullit zelf kon het wel waarderen.

Mossou gaat in zijn column in het Algemeen Dagblad onder meer in achter de onderliggende gedachte. "Van elk standpunt wordt een karikatuur gemaakt, terwijl er vaak best wel een ingewikkelde cultureel-historische context aan ten grondslag ligt. In Amerika en Groot-Brittannië is elke openbare referentie aan het fenomeen ‘Blackface’ al vele jaren ondenkbaar - en niet alleen bij woke-extremisten."

"In Nederland heeft die associatie weer een heel andere aanloop gehad: de zwartepietendiscussie is nog betrekkelijk jong. Van het fenomeen ‘Blackface’ hadden veel Nederlanders tot voor kort nog amper gehoord. Het zou wellicht helpen als we elkaar wat beter zouden verstaan, of gewoon wat beter zouden luisteren. In dit specifieke geval vooral naar Ruud Gullit natuurlijk, de man met veruit het meeste recht van spreken. Gewoon niet zo boos worden. Een verstandiger advies had Ruud in dit geval niet kunnen geven."

Lees meer:
0 reacties