Mossou vernietigend over Ajax: "Sneue provocatie aan adres van PSV"

Sjoerd Mossou
Sjoerd Mossou Foto: © Pro Shots

Sjoerd Mossou is allesbehalve verrast dat het geen gelukkig huwelijk is geworden tussen Ajax en Mohamed Ihattaren. De journalist kijkt ook nog even terug naar de bekerfinale tussen PSV en de Amsterdammers, waar Ihattaren in de slotfase mocht invallen. De journalist heeft geen goed woord over deze gebeurtenis over.

"Een duidelijk te zware Ihattaren mocht in de slotfase invallen in de Kuip, bedoeld als sneue provocatie aan het adres van PSV, de club die hem opleidde", schrijft Mossou in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Een dubieus signaal ook richting veel andere Ajax-talenten: een niet-fitte jongen die een paar keer had meegehobbeld bij de beloften, kreeg van trainer Erik ten Hag prompt een plek in de wedstrijdselectie, nota bene bij een finale."

"Iedereen, werkelijk iedereen die ooit wat langer met de voetballer samenwerkte, had deze mislukking voorspeld, in de meeste gevallen met pijn in het hart", gaat de journalist verder. "Lange tijd haalde dat slechts in bedekte termen de media: niemand wilde deze jonge speler beschadigen."

"Niet voor niets ontfermde bij PSV een compleet leger aan specialisten zich jarenlang over de jonge voetballer", vervolgt Mossou. "Mentaal begeleiders, jeugdcoaches, individuele trainers, teamgenoten, psychologen, directieleden: werkelijk alles werd uit de kast gehaald. Zaakwaarnemer Mino Raiola zette daarna in Italië ook nog een persoonlijk begeleider op Ihattaren, een man die jarenlang met nota bene Mario Balotelli had gewerkt."

"Toch vond Ajax het wel een geinig gokje waard. In het voortreffelijke topsportklimaat in Amsterdam zou het vast wel goedkomen met deze begenadigde voetballer. Al die specialisten in Eindhoven? Zijn persoonlijk begeleiders? Ach, stelletje amateurs."

"Onder het mom van ‘iedereen verdient een tweede kans’ werd Ihattaren begin dit jaar binnengehengeld. Bekerfinale? ‘Kom erbij jongen, laat ze maar eens zien hoe goed je bent.’ Maar toen vervolgens exact gebeurde wat al zijn voormalig begeleiders al hadden voorzien, trok Ajax zijn handen van de voetballer af. Triest, in alle denkbare betekenissen van het woord", aldus Mossou.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
1/03
FC Volendam
20:00
NEC
za
2/03
Go Ahead Eagles
18:45
RKC Waalwijk
za
2/03
Vitesse
20:00
FC Twente
za
2/03
Sparta Rotterdam
21:00
AZ
zo
3/03
Ajax
12:15
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 23 66 65
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 23 23 47
4 AZ 23 22 42
5 Ajax 23 8 36
6 Go Ahead Eagles 23 5 34
7 NEC 23 6 33
Bekijk de hele stand