Naam Sneijder van muur Utrechtse club gehaald: "Kotsen hiervan"

Wesley Sneijder
Wesley Sneijder Foto: © BSR Agency

De naam van Wesley Sneijder op een muur bij de Utrechtse voetbalclub DHSC is vrijdagavond gesloopt. De recordinternational van Oranje trok een aantal weken geleden zijn handen terug van de noodlijdende amateurclub.

De Utrechtse vierdedivionist heeft een schuld van twee ton, een bestuurlijke impasse en een sterk dalend ledenaantal. Maandagavond wordt de vereniging en het bestuur ontbonden, maar nadat dat nieuws naar buiten kwam werd de naam van Sneijder van het clubgebouw gesloopt. "Het bestuur en de technische commissie kotsen hiervan”, reageert Ron Berrens namens DHSC bij het Algemeen Dagblad. "Dit is niet de weg hoe we met elkaar omgaan."

Sneijder laat weten blij te zijn zich een tijd geleden al te hebben gedistantieerd van de club. "Ik vind het vooral heel erg triest. Kennelijk is het alleen goed geweest als je centen komt brengen, maar als je er uitstapt en ze kunnen zichzelf niet redden, dan moet er in mijn richting worden geslagen", aldus de voormalig topmiddenvelder, die niet wakker ligt van de actie. "Ik schrik niet zo snel. Ik vind het vooral heel erg triest, maar voor dat soort mensen hoef je niet bang te zijn.”

Lees meer:
0 reacties