NAC-assistent woedend na telefoontje van technische man: "Asociaal!"

Rogier Molhoek
Rogier Molhoek Foto: © BSR Agency

NAC Breda heeft afscheid genomen van Rogier Molhoek. De 42-jarige assistent-trainer heeft te horen gekregen dat er in de Eredivisie geen plaats meer voor hem is. Molhoek is woedend op de manier waarop NAC dat aan hem bekendmaakte.

Molhoek was sinds 2017 actief voor NAC. Via de jeugd groeide hij door naar het eerste elftal. "Ik wilde mijn carrière altijd al rustig opbouwen. Mijn rugtas vullen met ervaringen. En nu zou ik – met medewerking van NAC – de cursus Coach Betaald Voetbal gaan volgen. Ik voelde dat het moment daar was om me door te ontwikkelen. NAC zou me de ruimte geven, hoe mooi was het dat het daar kon? Ik zou met de club mee gaan groeien", vertelt de voormalig speler van NAC aan Voetbal International.

Hij speelde afgelopen seizoen een grote rol in het trainen van de standaardsituaties, waar NAC in uitblonk. Toch besloot De Parel van het Zuiden afscheid te nemen van Molhoek. Technisch directeur Peter Maas gaf hem dat telefonisch te kennen. Dat bericht, maar ook de manier waarop het gebracht werd, kwam hard aan bij Molhoek. "Tijdens een evaluatie voor de play-offs werd de intentie uitgesproken met elkaar verder te gaan. Hoefkens zou komen, maar de technisch directeur kende mij en was vol lof. Hij wist precies hoe ik werkte. Maar hij wilde dat ik eerst met Carl om de tafel zou gaan. In drie kwartier moesten we elkaar doorgronden."

De twee spraken een dag na de promotie met elkaar. "We spraken voetbalinhoudelijk, maar ook over privézaken. Peter was op de hoogte van het goede gesprek. Het leek een ABC’tje te worden. Ik wilde heel graag blijven, want NAC was mijn club geworden. En ik had veel in de spelersgroep geïnvesteerd, mede via de set pieces. Daarnaast zou ik mijn UEFA PRO gaan halen."

Maas zou volgens Molhoek zijn vakantie afwachten, maar daarna bleef het stil vanuit het Rat Verlegh Stadion. Afgelopen week kreeg de assistent het telefoontje van Maas. "Peter vertelde me kort dat we niet samen doorgingen. Toen ben ik aardig losgegaan. Niet vanwege de keuze, maar wel vanwege het moment en de wijze van communicatie. Dit was zó laat, ik vond het asociaal en schandalig. Dat je zo omgaat met iemand die al jaren binnen de club actief is. Zeker omdat ik in de play-offs nog een keer had bewezen te kunnen leveren."

Lees meer:
0 reacties