NEC lacht om boze spandoeken: "Belhameltjes die stoer willen doen"

Wilco van Schaik
Wilco van Schaik Foto: © Orange Pictures

De matige seizoenstart van NEC zorgt voor onrust bij de supporters. Na de nederlaag in de derby tegen Vitesse (1-3) wordt de roep om het ontslag van Rogier Meijer groter en groter. Intern staat de positie van de hoofdtrainer echter helemaal niet ter discussie.

Zondagavond verschenen er spandoeken met 'Meijer pak je spullen!' bij de hoofdingang van De Goffert. "We hebben eigenlijk alleen maar moeten lachen om die spandoeken”, vertelt algemeen directeur Wilco van Schaik in de Gelderlander. "Omdat we op camera zagen dat de ‘daders’ heel jonge jongetjes zijn. Belhameltjes die even stoer willen doen. We hebben ze mooi op beeld en zullen gepaste maatregelen tegen hen nemen. Onze trainer wordt hiermee beschadigd en dat verdient hij niet. Hij werkt keihard.”

Ook tijdens de Derby lieten een aantal supporters al weten klaar te zijn met de huidige prestaties van hun club. "Dit zal me ongetwijfeld kwalijk worden genomen, maar ik vind het betreurenswaardig dat de fans ‘schaam je kapot!’ zongen", stelt Van Schaik. "Dit gedrag past niet bij NEC. Hier worden de spelers ook niet mee geholpen. Die wilden niets liever dan de fans trakteren op eindelijk weer eens een derbyzege en dat ze dan na zo’n tegenvaller zulke teksten naar hun hoofd krijgen geslingerd door hun eigen mensen deed wel even pijn. Ik heb dat met eigen ogen kunnen zien in de kleedkamer."

Lees meer:
0 reacties