Nederland treft voormalig Ajacied: “Wordt een bijzonder duel”

Maximilian Wöber
Maximilian Wöber Foto: © Pro Shots

Oranje-tegenstander Oostenrijk heeft meerdere spelers met ervaring in de Eredivisie, waaronder Maximilian Wöber. De 26-jarige verdediger had als tiener een leerzame periode bij Ajax, waarna hij zijn carrière voortzette in diverse Europese topcompetities.

“Voor Max was Ajax destijds een grote sprong in het diepe,” zegt zijn begeleider Revien Kanhai in gesprek met Voetbal International. Wöber heeft zich ontwikkeld tot een leider, eerst bij Red Bull Salzburg en later bij Leeds United en Borussia Mönchengladbach. 

“Zijn spiermassa is met ruim zes kilo toegenomen. Kortgezegd moest hij fysiek meer een beest worden. Voetballend zat het wel goed bij hem. Met 26 jaar en 26 interlands is Wöber klaar om met Oostenrijk te laten zien wat ze kunnen, met name tegen Nederland. “Het zal voor Max een bijzonder duel worden.”

Verder hebben de Oostenrijkers nog een hoop (voormalig) Eredivisie-spelers: Phillipp Mwene (PSV), Florian Grillitsch (Ajax),  Marko Arnautovic (FC Twente) en ten slotte Gernot Trauner die nog actief is in de Eredivisie voor Feyenoord.

Lees meer:
0 reacties