FC Twente baalt van zware straf: ''Een vorm van competitievervalsing''

1
FC Twente baalt van zware straf: ''Een vorm van competitievervalsing''

FC Twente eindigde het afgelopen seizoen op de zevende plek met 45 punten uit 34 wedstrijden. De club uit Enschede mocht vanwege een straf van de KNVB echter niet meedoen aan de play-offs om Europees voetbal en dat scenario herhaalt zich komend seizoen mogelijk opnieuw. 

"Dit jaar kunnen we ons nog steeds niet plaatsen voor Europees voetbal, maar het jaar daarop wel", vertelt Jan van Halst in gesprek met BNR Nieuwsradio. "Het is destijds opgelegd en FC Twente had blijkbaar niets te kiezen, ze moesten gewoon die straf accepteren. Maar het raakt wel de essentie van topsport en het is voor ons persoonlijk heel vervelend. Je zou ook kunnen zeggen dat het een vorm van competitievervalsing is", beseft de bestuurder. 

"De laatste drie, vier wedstrijden zag je het gewoon wegebben bij FC Twente. Als je dan tegen FC Twente speelt, heb je toch een voordeeltje", aldus Van Halst, die heeft overwogen om de straf alsnog aan te vechten. "Daar hebben we informatie over ingewonnen, maar daar moet je heel voorzichtig mee omgaan. Het is heel kort geleden dat deze club links en rechts tikken om de oren kreeg en zelfs tackles van achteren. Wij moeten ons nog even gedeisd houden. We zijn wel ambitieus, maar die straf moeten we als een kerel dragen. Ik heb ook geen zin om steeds maar achteruit te kijken. We moeten er staan als het weer kan." 

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 15 Jun 2017 om 14:53
    Yep, en rommelen met informatie, contracten, spelers en salarissen is natuurlijk geen competitievervalsing.