Homepage » Eerste elftal » BREAKING | Dost stopt per direct als international: ''Het werkt gewoon niet''

BREAKING | Dost stopt per direct als international: ''Het werkt gewoon niet''

( 0 reacties)
BREAKING | Dost stopt per direct als international: ''Het werkt gewoon niet''

Bas Dost is niet langer beschikbaar als international voor het Nederlands elftal. De spits van Sporting Clube de Portugal heeft dat vandaag aan bondscoach Ronald Koeman laten weten. Dost keerde doodongelukkig terug van zijn laatste trip met Oranje.

"Het gevoel dat ik ermee wilde stoppen, heb ik heel lang weggedrukt. Zoiets doe je niet, vond ik", zegt Dost in het Algemeen Dagblad. "Maar dat ik me een week lang echt verrot gevoeld heb, heeft de doorslag gegeven." Dost speelde een slechte interland tegen Engeland en kwam daarna tegen Portugal niet in actie.

"Het is niet goed gelopen bij het Nederlands elftal", beseft hij. "Om wat voor reden dan ook. Ik ben op het moment gekomen dat ik zeg 'tot hier en niet verder'. Het werkt gewoon niet. Zo'n keuze maak je niet als je even een slecht moment hebt. Dat bespreek je met de mensen die dichtbij je staan. Het is ongelooflijk ongelukkig wat er allemaal gebeurd is. En er komt gewoon geen einde aan."

Dost kwam in achttien interlands één keer tot scoren. "Het is gewoon moeilijk te begrijpen dat het er nooit uitkomt. Dat is ook frustrerend. De week voor de wedstrijd tegen Engeland geef ik tegen Rio Ave een assist en scoor ik. Als je dat vergelijkt met die interland, dan zie je een heel andere speler", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!