Ajax imponeert en bereikt play-offs Champions League

( 0 reacties)
Ajax imponeert en bereikt play-offs Champions League

Ajax heeft zich verzekerd van een plek in de play-offs van de Champions League. De ploeg van trainer Erik ten Hag won de return tegen Standard verdiend met 3-0 en dat was ruim voldoende na de 2-2 in de heenwedstrijd.

Ajax maakte een uitstekende indruk in de Johan Cruijff Arena en nam al in de eerste helft afstand van Standard door doelpunten van Klaas-Jan Huntelaar en Matthijs de Ligt. In de play-offs treft Ajax nu Dinamo Kiev uit Oekraïne. Ajax begon goed en al snel kreeg Huntelaar een grote kans, maar hij schoot oog-in-oog met Standard-doelman Guillermo Ochoa naast.

Even later probeerde Lasse Schöne het met een vrije trap vanaf zo’n twintig meter, maar de bal belandde in de muur. Halverwege de eerste helft kreeg Ajax goede kansen via Matthijs de Ligt (kopbal rakelings langs de paal) en Schöne (schot over). Vlak voor het halfuur spelen kreeg Standard zijn eerste kans, maar André Onana kon het schot van Samuel Bastien makkelijk pakken.

Daarna nam Ajax in korte tijd afstand van Standard. Na een halfuur scoorde Huntelaar de 1-0 uit een voorzet van David Neres, maar Huntelaar stond wel buitenspel. Amper vier minuten later maakte De Ligt er ook 2-0 van nadat een kopbal via Renaud Emond in het doel van Ochoa belandde. Vlak voor de rust kwam Ajax bijna op 3-0 door Neres. Na een aanval via meerdere Ajax-spelers kwam de bal bij Neres, maar hij schoot op de paal.

Aan de tweede helft begon Ajax direct goed en in de 46ste minuut scoorde Neres de 3-0 na een weergaloze actie in het strafschopgebied van Dusan Tadic. Neres hoefde de bal alleen maar achter Ochoa te schuiven. Na een uur spelen kwam Standard bijna op 3-1, maar Paul-José M’Poku raakte de paal. Vlak daarna kwam Ajax weer goed weg nadat Emond maar net naast schoot. Daarna werd het spel minder, al kreeg Neres zo’n tien minuten voor tijd nog wel een schietkans. De Braziliaan schoot echter in het zijnet nadat hij de bal van Tadic kreeg.

In de laatste tien minuten kreeg Huntelaar nog een goede kans na een aanval via diverse Ajacieden, maar Ochoa stond goed opgesteld. Vlak daarna kwam Donny van de Beek, die weer op de bank begon, binnen de lijnen voor Neres. Hij was gelijk gevaarlijk met een afstandsschot, maar Ochoa redde goed. M’Poku had nog de eretreffer op zijn schoen, maar Onana bracht redding. In de blessuretijd was Standard alsnog dicht bij de 3-1, maar de lat voorkwam een goal van de Belgen.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!