Cillessen slachtoffer van 'Barça-rondo': ''Een soort walk of shame''

0
Cillessen slachtoffer van 'Barça-rondo': ''Een soort walk of shame''

Jasper Cillessen maakte in 2016 de overstap van Ajax naar FC Barcelona. De doelman van het Nederlands elftal is geen vaste waarde bij de Spaanse topclub, maar ontwikkelt zich wel.

Cillessen maakte direct kennis met een rondo, waarbij Messi, Iniesta, Neymar en Suárez de bal in een duizelingwekkend tempo van voet tot voet lieten gaan. "We hebben een speciale regel bij Barcelona", vertelt Cillessen in Voetbal International. "Als de bal tijdens een rondo zestig keer wordt rondgetikt, in drie series van twintig, vormen de andere spelers een haag. Daar moet dan degene die in het midden staat doorheen lopen."

"Terwijl iedereen je een tik op je kop mag geven", vervolgt Cillessen. "Een soort walk of shame. In het begin had ik het zwaar tijdens die rondo's. Ik probeerde het simpel te houden en dat is op dit niveau al lastig genoeg. Ik stond vaker in het midden dan me lief was. Gelukkig heb ik flinke progressie geboekt. Dit seizoen is het me pas één keer overkomen. Dat was een rondo na een oefenwedstrijd, ik was wat vermoeid. Tja, dan zal je het weten ook."

De sluitpost heeft er veel van geleerd. "In alle opzichten ben ik een betere keeper geworden bij Barcelona", weet Cillessen. "Dat komt door het dagelijkse topniveau op de trainingen. En in de bekerwedstrijden die ik speel. In het voetballende gedeelte heb ik stappen gemaakt en ook wat de specifieke keepers-aspecten betreft. Dat kan niet anders met het tempo waarin de partijspelen gaan en de topkwaliteit van de spelers voor je neus."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!