''Dick Advocaat zal toch niet denken dat ik nóg eens een ruitje intik?''

( 0 reacties)
''Dick Advocaat zal toch niet denken dat ik nóg eens een ruitje intik?''

Erik Pieters stond in het verleden maar liefst vijf seizoenen onder contract bij PSV, maar de inmiddels 29-jarige won geen enkele keer de landstitel met de club uit Eindhoven. De Stoke City-speler kan het zelf ook amper geloven.

"Ongelooflijk eigenlijk, als je ziet welke spelers we hadden rondlopen", blikt hij terug in gesprek met Voetbal International. "Dries Mertens, Kevin Strootman, Mark van Bommel... Maar we kwamen elk jaar net iets tekort. Ik ging naar PSV om kampioen te worden, dus dat is wel echt een smet op mijn carrière", aldus Pieters, die de laatste jaren niet werd opgeroepen voor het Nederlands elftal.

Of hij zijn eigen glazen heeft ingegooid door bij PSV een ruit in te slaan? "Hm, daar heb ik niet eens over nagedacht", vervolgt hij. "Maar kom, we zijn bijna vijf jaar verder. Advocaat zal toch niet denken dat ik nóg eens een ruitje intik? Tijdens zijn jaar bij PSV was ik vooral geblesseerd, maar er is nooit een verkeerd woord gevallen tussen ons. Ja, één keer. Van Bommel en ik hadden op De Herdgang als 1-aprilgrap op het bord geschreven dat iedereen die zondag moest komen trainen", herinnert Pieters zich nog.

"Ik bleek die dag écht te moeten komen trainen, met Jong PSV, maar dat had ik helemaal niet gezien. Misverstand", legt hij uit. "Advocaat was even boos op me, logisch, maar dat hebben we uitgepraat. Helaas zag hij het niet in me zitten. In het begin vroeg ik me telkens af: Waarom, waarom, waarom?! Mijn ploeggenoten bij Stoke begrepen het ook niet. Later legde ik me erbij neer dat ik niet meer opgeroepen zou worden. Nu er een nieuwe bondscoach komt, is er weer hoop", besluit Pieters. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!