Ajax blij met nieuwe hoofdtrainer: ''Was allemaal positief''

1
Ajax blij met nieuwe hoofdtrainer: ''Was allemaal positief''

Marcel Keizer is de nieuwe hoofdtrainer van Ajax en daar is hij erg trots op. De Amsterdammer volgt Peter Bosz op en moet de ingezette lijn bij Jong Ajax doortrekken. 

"De gesprekken die we hebben gehad waren positief en ik voel dan ook vertrouwen vanuit de organisatie. Ik had mij ingesteld om met Jong Ajax komend seizoen weer een goed resultaat neer te zetten in de Jupiler League, maar in het voetbal kan het plots anders lopen", vertelt de trainer op de officiële website van Ajax..

"Dit is uiteraard een hele mooie kans die ik met beide handen beetpak. Momenteel heb ik nog vakantie maar ik zet binnenkort vol trots mijn handtekening onder het nieuwe contract. Ik kan niet wachten om weer op het veld te staan, we moeten er gezien het Europese programma al vroeg klaar voor zijn", realiseert hij zich.

"Het doel is om de lijn en speelwijze van het afgelopen jaar door te trekken, er een prachtig seizoen van te maken waarbij we uiteraard voor de prijzen gaan", vervolgt Keizer.

Edwin van der Sar geeft aan dat de keuze al snel op de trainer van de beloften viel. "Vanaf het moment dat de kans bestond dat wij op zoek moesten naar een andere trainer, was Keizer voor het Technisch Hart de geschikte kandidaat. Het past bij Ajax om eerst intern te kijken naar opvolging, in het verleden zijn vaker hoofdtrainers uit de eigen organisatie aangesteld."

"De positie van hoofdcoach kwam eerder vrij dan verwacht. Vervolgens zijn wij de gesprekken gestart binnen het Technisch Hart en de directie. En daarna met de RvC en natuurlijk met Marcel zelf. Dat was allemaal positief waardoor we een nog beter gevoel hebben gekregen bij de keuze voor hem", legt de algemeen directeur uit.

"Hij kent de spelers, de organisatie en staat achter de filosofie van de club. Bovendien heeft hij het bij de beloften het afgelopen seizoen, met een duidelijke speelwijze, uitstekend gedaan. Met goede en gevarieerde trainingen heeft hij de spelers zichtbaar beter gemaakt."

 

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 18 Jun 2017 om 14:12
    Ja? Dus nu houdt Dennis Bergkamp op met zeiken als hij zijn zin niet krijgt? Heeft hij zijn zegen gegeven? Of werkt hij ook deze trainer eruit als hij een andere mening heeft dan hij?