Homepage » Hoofdnieuws » ''Ik vond Makkelie vaak de twaalfde man van Ajax, PSV of Feyenoord''

''Ik vond Makkelie vaak de twaalfde man van Ajax, PSV of Feyenoord''

( 0 reacties)
''Ik vond Makkelie vaak de twaalfde man van Ajax, PSV of Feyenoord''

De 19-jarige Ralf Crutzen heeft in de laatste vijf seizoenen onderzoek gedaan naar de invloed van scheidsrechters bij wedstrijden in de Eredivisie. De student is voetballiefhebber en was benieuwd naar de conclusies. 

''Mijn gevoel zei dat de manier van fluiten – of eigenlijk bijna niet fluiten – van Nijhuis het technische Ajax voor geen meter ligt'', legt hij uit in de Telegraaf. "En ik vond Danny Makkelie vaak de twaalfde man van Ajax, PSV of Feyenoord. Maar of dat nou echt zo was, wist ik niet”, aldus Crutzen.

''Het bracht me op het idee om de ruim vijftienhonderd scheidsrechteraanstellingen én uitslagen van de afgelopen vijf seizoenen eens onder de loep te nemen'', vervolgt hij. ''Met Nijhuis en Makkelie bleek ik het bij het rechte eind te hebben", besluit Crutzen trots.

Zo floot Bas Nijhuis in de laatste vijf seizoenen maar liefst negentien wedstrijden van Ajax en daarin wist de club uit Amsterdam gemiddeld slechts 1,42 punt te halen. Het 'gewone gemiddelde' van Ajax lag echter op 2,23 punt. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!