Homepage » Hoofdnieuws » Nijland overweegt verkoop FC Groningen: ''Rek is er aan alle kanten uit''

Nijland overweegt verkoop FC Groningen: ''Rek is er aan alle kanten uit''

( 0 reacties)
Nijland overweegt verkoop FC Groningen: ''Rek is er aan alle kanten uit''

FC Groningen heeft het steeds lastiger om aan te haken bij de vaderlandse subtop. Volgens Hans Nijland komt dat door de komst van private investeerders in de Eredivisie. Hij overweegt dan ook zo'n soortgelijke stap voor FC Groningen.

''Het is iets waar ik veel over nadenk de laatste tijd. Zó lastig. Onze omgeving wil een benaderbare volksclub. Maar vindt ook dat we moeten meedoen om Europees voetbal. De werkelijkheid is dat wij niet meer kunnen opboksen tegen Vitesse en FC Utrecht'', begint Nijland in gesprek met Voetbal International.

Hij geeft een aantal voorbeelden uit de Eredivisie. ''Roda JC Kerkrade, FC Utrecht, ADO Den Haag en NAC Breda zijn in private handen. Ajax is beursgenoteerd. En er zijn meer clubs die private investeerders hebben gebonden. Wij zitten in een groepje met PEC Zwolle en SC Heerenveen dat opbokst tegen al dat private geld. De rek is er aan alle kanten uit'', moet Nijland eerlijk bekennen.

De club loopt tegen steeds meer problemen aan. ''Het tv-contract met FOX ligt vast tot 2023. De belangstelling van fans neemt af. En hoofdsponsors zijn overal steeds moeilijker te vinden'', gaat Nijland verder. ''Zoeken naar investeerders is een manier om nog nieuw kapitaal aan te trekken. Verkopen wij in dit stadion alles uit, dan houdt het op bij 22 miljoen. Vitesse geeft nu al 25 tot 30 miljoen uit. Hoe moeten wij dan nog concurreren? Het zou onverantwoord zijn om er niet over na te denken.''

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!