Homepage » Hoofdnieuws » De Eredivisie begint weer, wie wordt kampioen?

De Eredivisie begint weer, wie wordt kampioen?

( 0 reacties)
De Eredivisie begint weer, wie wordt kampioen?

De Eredivisie gaat bijna weer beginnen, een goed moment om te kijken naar de teams die het meeste kans hebben om dit seizoen de titel te veroveren. PSV heeft vijf punten voorsprong op Ajax, kort daarop volgt AZ met acht punten achterstand op de koploper. Outsiders zoals PEC Zwolle en Feyenoord lijken echter geen kans meer te maken. Wat denk jij, wie wordt de kampioen van de eredivisie in het seizoen 2017-2018?

Is PSV eenvoudig in te halen?

PSV heeft in de eerste seizoen laten zien te beschikken over een uitstekend gebalanceerd elftal. Mede dankzij het aanblijven van sterkhouders zoals Luuk de Jong en Marco van Ginkel heeft PSV haar team kunnen ontwikkelen. Daarnaast was de aankoop van Hirving Lozano natuurlijk een schot in de roos, de Mexicaan wist in zijn eerste 16 competitiewedstrijden al 10 keer het net te vinden. Als je het ons vraagt, zal PSV niet veel punten meer verspelen in de tweede seizoenshelft. Tegenstanders zullen het daarom zeer lastig krijgen om het de Eindhovense ploeg nog moeilijk te maken.

Ajax maakt statistisch gezien de meeste kans

Als we kijken naar voorgaande jaren, dan mag het geen verrassing heten dat Ajax nog altijd de meeste kans maakt om het PSV lastig te maken. In de afgelopen zes jaar werd Ajax maar liefst vier keer kampioen. Ook wanneer de Amsterdamse voetbalclub in de winter nog niet bovenaan stond, werd er vaak een inhaalslag gemaakt.

De kracht van het huidige elftal van Ajax zit hem vooral in de voorhoede. De Braziliaan Neres heeft eindelijk zijn draai gevonden en supertalent Justin Kluivert is na een klein dipje ook weer behoorlijk op dreef. Ajax heeft echter een luxeprobleem in de spitspositie, de inmiddels ontslagen trainer Marcel Keizer wist nog niet een keuze te maken tussen het talent Kasper Dolberg en de ervaren goaltjesdief Klaas Jan Huntelaar.

Gevaarlijke outsiders voor de titel

Er zijn echter ook nog een aantal andere teams die het PSV en Ajax lastig kunnen maken dit seizoen. Al geloven de meeste experts er niet meer in dat Feyenoord nog enige kans maakt. Volgens de bookmakers en experts op het gebied van wedden op de Eredivisie, maakt Feyenoord nog niet eens 20% kans meer, als je de Rotterdamse club nu als kampioen invult, krijg je maar liefst vijf keer je inleg terug.

De gevaarlijkste outsider is echter AZ. Niet alleen staat de Alkmaarse voetbalclub op de derde plek, het heeft ook na Ajax en PSV de meeste goals gemaakt. De scoringsdrift van AZ is vooral te danken aan de uitgekiende voorhoede met een spits die voorop in de strijd gaat, Wout Weghorst. De flanken zijn ook uitstekend bezet met creatieve aanvallers zoals Alireza Jahanbakhsh en Joris van Overeem. de vraag is echter of de Alkmaarse ploeg haar goede vorm ook in de tweede seizoenshelft kan behouden.

Wat denken jullie, wie gaat er aan het einde van het seizoen met de Eredivisie titel vandoor?

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!