'Verrassende' stap Babel: ''Had ook andere aanbiedingen voor veel geld''

0
'Verrassende' stap Babel: ''Had ook andere aanbiedingen voor veel geld''

Ryan Babel is het komende half jaar weer in de Premier League te bewonderen. De oud-speler van Ajax vertrok verrassend na achttien succesvolle maanden bij Besiktas en gaat aan de slag bij Fulham. "Wie mijn carrière lang genoeg volgt, weet dat ik altijd voor een verrassing kan zorgen", lacht hij.

"Met de keuze voor Fulham de komende zes maanden zorg ik er juist wel voor in beeld te blijven bij Oranje", licht Babel zijn keuze toe tegenover De Telegraaf. "Mijn zaakwaarnemer Winnie Haatrecht had ook andere aanbiedingen voor veel geld in de bekende verre landen, maar samen met hem en mijn vader had ik al besloten om op topniveau te blijven spelen."

Babel was de afgelopen tijd een vaste waarde bij het Nederlands elftal. "Van bondscoach Ronald Koeman heb ik veel vertrouwen gekregen en ik hoop hem daarvoor terug te betalen door te helpen bij het winnen van de Nations League." De 32-jarige aanvaller keert nu terug in de Premier League. In 2007 maakte hij voor maar liefst zeventien miljoen euro de overstap van Ajax naar Liverpool.

"Ik vind het mooi om weer deel uit te maken van de Premier League", zegt hij. "Die stadions met allemaal een andere identiteit, maar toch allemaal typisch Engels, het maakt wedstrijden in de Premier League heel mooi. Ik verwacht nog steeds dezelfde Premier League, alleen zijn de spelers en de talenten van toen inmiddels grotendeels vervangen door nieuwe blikvangers en talenten. Maar het spel zal nog even snel, intensief, fysiek en in hoog tempo worden gespeeld."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!