Boerrigter verklapt: ''Bij Celtic gingen we zuipen van de boetepot''

0
Boerrigter verklapt: ''Bij Celtic gingen we zuipen van de boetepot''

Derk Boerrigter is inmiddels al twee jaar niet meer actief als voetballer. De 32-jarige aanvaller speelde twee periode bij Ajax. Boerrigter maakte in Amsterdam mooie momenten mee.

"Kampioen worden met Ajax was echt een hoogtepunt", zegt de aanvaller tegenover Voetbal International. "Ik heb daar ook wel mijn steentje aan bijgedragen met de goal tegen PSV onder andere. Daar was ik heel erg gelukkig mee. Het dieptepunt was het stoppen van mijn carrière."

Boerrigter verwacht niet terug te keren in het betaalde voetbal. "Nee, ik zie mezelf niet in de Keuken Kampioen Divisie spelen. Na twee jaar is dat sowieso onmogelijk, hoewel ik van mezelf denk dat ik wel zou kunnen voetballen. Maar er moet een mooie uitdaging voor me liggen. Zolang die niet komt, zie ik geen reden om de voetbalschoenen weer uit de kast te gaan halen."

Boerrigter speelde drie jaar in Schotland en maakte ook buiten het voetbal mooie tijden mee bij Celtic. "Bij Celtic gingen we tussen kerst en nieuwjaar met de boetepot naar Londen. Dan gaan ze helemaal los, alleen maar zuipen. Van 's ochtends tot 's avonds", herinnert Boerrigter zich. "Dat begint al in het vliegtuig. Ik heb teamgenoten gezien die in de metro languit op de grond lagen."

"Dingen meegemaakt daar, dat is fantastisch", vervolgt de oud-speler. "Zuipen kunnen ze zeker. Als ik met dat niveau meega, dan vind je me niet meer terug. Dan lig ik in de goot. Deze gasten, dat is niet normaal, die kunnen zuipen. De trainer mocht niet mee, die moest thuisblijven."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!