De Waard wil Van Praag opvolgen: ''Voor PSV en Ajax is genoeg gezorgd''

0
De Waard wil Van Praag opvolgen: ''Voor PSV en Ajax is genoeg gezorgd''

Pieter de Waard hoopt in de toekomst Michael van Praag op te volgen als voorzitter van de KNVB. De algemeen directeur van Telstar, die al twaalf jaar die functie bekleed bij de club uit Velsen-Zuid, heeft heldere ideeën over de toekomst.

"De top, Ajax en PSV met name, krijgt het steeds beter", zegt de 58-jarige De Waard in gesprek met De Volkskrant. "Voor dat establishment is de laatste jaren goed genoeg gezorgd. Nu zijn de andere clubs aan de beurt."

De Waard is deze week een heuse campagne begonnen, die moet leiden tot zijn uitverkiezing bij de KNVB. Hij zet ook hoog in op het amateurvoetbal, dat lijdt onder geldgebrek, een afnemend aantal jeugdleden en weglopende vrijwilligers. "Als directeur van Telstar, met al zijn problemen, voel ik wat de amateurs voelen. In zekere zin ben ik een prof met amateurproblemen", aldus De Waard.

De 58-jarige bestuurder wil de 'Robin Hood' van het Nederlandse voetbal worden en een taartpuntje van de rijkdom weghalen bij de topclubs, om de armen te laten groeien. "De top moet breder, de weerstand groter. Het speelveld mag, nee het moet gelijkwaardiger", geeft hij aan.

De Waard barst van ideeën. "Ik zou het bijvoorbeeld prachtig vinden als Marco van Basten ambassadeur zou zijn van de KNVB, als een soort geweten van ons voetbal. Iemand die zich uitlaat over actuele zaken. Andere voormalige toppers zou ik meesturen op missies. We mogen veel trotser zijn op ons voetbal en op onze toppers."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!