'Voetbalhooligans' waarschuwen overheid: ''Wij stoppen er niet mee''

0
'Voetbalhooligans' waarschuwen overheid: ''Wij stoppen er niet mee''

Bij de rellen afgelopen zondag in Den Haag waren ook voetbalsupporters vertrokken. Volgens het Algemeen Dagblad behoren zij tot de harde kern van supportersgroepen van diverse betaald voetbalclubs.

"We hadden dit al anderhalve week geleden afgesproken, samen met supporters uit de harde kern van Feyenoord", vertelt een aanwezige van de Rotterdam Jongeren Kern, de derde harde kern binnen Feyenoord. "Wij kwamen absoluut niet om rotzooi te trappen, maar om ons geluid tegen het linkse beleid te laten horen."

Er waren naar verluidt meer fans van ADO Den Haag en Feyenoord betrokken. Volgens de supporter werken zijn in de bouw en in de haven en worden ze zwaar getroffen door de coronamaatregelen, maar wilden niet rellen met de politie.

"Toen de politie onze weg blokkeerde en de ME met charges begon, kwam het tot een confrontatie", geeft hij aan. "Hier was het de politie die als eerste geweld gebruikte. We laten ons dan niet zomaar uit de weg slaan. Wij laten ons niet de les lezen."

Via een openbare verklaring laten de voetbalsupporters doorschemeren dat het hier niet bij gaat blijven. "Het eindigt hier niet. Wij stoppen er niet mee. Wij accepteren geen dictatuur. De beperkingen zijn buiten alle proporties en hier moet tegen gedemonstreerd kunnen worden, dat is ons recht."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!