''Zou me heel erg verrassen als we dit jaar volle stadions gaan zien''

0
''Zou me heel erg verrassen als we dit jaar volle stadions gaan zien''

De kans lijkt niet groot dat er dit jaar in Engeland weer in volle stadions wordt gevoetbald. Professor James Calder verwacht dat er slechts in beperkte mate publiek welkom is.

Calder is voorzitter van de werkgroep die samen met de overheid en gezondheidsexperts de protocollen heeft opgesteld waarmee de Engelse sport weer is opgestart. "Het zou me heel erg verrassen als we dit jaar al weer volle stadions gaan zien", zegt Calder bij de BBC. "Realistisch gezien denk ik dat we pas weer volle stadions kunnen krijgen als er een vaccin is en veel mensen dat vaccin hebben gekregen."

De Premier League is zonder publiek uitgespeeld, maar bij een cricketwedstrijd in The Oval in Londen werd er afgelopen weekend een test gedaan met duizend supporters. Ook bij het WK Snooker in Sheffield is publiek in beperkte mate welkom. "We moeten weten hoe ver de druppels zich verspreiden als de fans schreeuwen of zingen, zoals gebeurt bij voetbal en rugby", geeft Calder aan.

"Als er geen enorme verspreiding van het coronavirus via druppels is, kunnen we ons aan de 'social distancing' houden zoals in The Oval en de Crucible. Maar als dat een probleem wordt, dan moeten we opnieuw kijken naar de voorgeschreven afstanden in in de stadions. En dat wordt lastig", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!