KNVB bevestigt: clubs mogen komend seizoen vijf keer wisselen

0
KNVB bevestigt: clubs mogen komend seizoen vijf keer wisselen

De clubs in het betaalde voetbal mogen komend seizoen vijf keer per wedstrijd een speler wisselen. Het bestuur betaald voetbal van de KNVB steunt daarmee de tijdelijke wijziging van de spelregels door de internationale spelregelcommissie (IFAB).

De IFAB liet de keuze om komend seizoen vijf wissels toe te staan aan de nationale bonden. De KNVB heeft dus besloten de regelgeving te volgen, zo meldt de Nederlandse voetbalbond op de eigen website. De nieuwe regel geldt voor alle officiële wedstrijden komend seizoen.

De regel geldt in eerste instantie alleen voor komend seizoen. Reden daarvoor is de korte voorbereidingstijd op het nieuwe seizoen en de korte tijdspanne waarin de competities dienen te worden afgewerkt.

Elk team mag tijdens een wedstrijd maximaal vijf keer wisselen, maar dat wel gebeuren tijdens maximaal drie wisselmomenten. Dit is om te voorkomen dat het spel te vaak stilligt. Naast die drie wisselmomenten mag ook tijdens de rust worden gewisseld.

Mocht er tijdens bekerwedstrijden of play-offwedstrijden een verlenging zijn, dan mag elk team één extra speler wisselen. Er komt dan ook één extra wisselmoment, wat het totaal dus op zes wissels en vier momenten brengt.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!