Van Galen: ''Ik snap niet dat ze Ajax niet hebben geïnformeerd''

0
Van Galen: ''Ik snap niet dat ze Ajax niet hebben geïnformeerd''

Barry van Galen snapt heel goed dat AZ een poging deed om de eerste plaats van Nederland over te nemen van Ajax. Het AZ-icoon snapt echter niet dat Ajax hierbij niet netjes is geïnformeerd door de club uit Alkmaar.

"Ik geef ze groot gelijk in hun protest bij de UEFA en de KNVB over de eindstand van vorig seizoen", zegt Van Galen over AZ in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Als het seizoen niet voorbij is, dan is het doelsaldo niet objectief. Dat had nog kunnen veranderen. Het onderlinge resultaat stond al wél vast. Dat lijkt me dan een objectiever criterium."

Van Galen had zelf open kaart gespeeld. "Ik snap niet dat ze Ajax niet hebben geïnformeerd. Terwijl ze regelmatig samen aan tafel zaten. Ik had tegen Edwin van der Sar gezegd: Misschien lullig voor jullie, maar we gaan het bij AZ wel gewoon proberen. Dan had je het open gespeeld. Dat past meer bij mijn karakter", vervolgt de ex-prof, die uitkijkt naar komend seizoen. 

"Ik verwacht dat AZ opnieuw om de titel gaat strijden. Als de huidige selectie bij elkaar blijft, geef ik ze een goede kans. Bij Ajax moet ik nog maar zien hoe ze het vertrek van Hakim Ziyech gaan opvangen. Hij voorzag ze van goals, assists, strijdlust en technische klasse. De aankopen moeten zich nog bewijzen. Bij AZ staat de ploeg nu als een huis. En ze durven groot te denken. Dat vind ik goed", besluit Van Galen. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!