''Ik riep: Hé, kleine jachtkabouter! Ik had de trainer niet herkend''

0
''Ik riep: Hé, kleine jachtkabouter! Ik had de trainer niet herkend''

Martin Drent is bij FC Groningen een levende legende. De oud-spits van de noordelingen maakte veel mee bij de groen-witten. Zo kan hij zich een trainingskamp van FC Groningen op Cyprus nog goed herinneren.

"We zouden vijf uur 's ochtends ontbijten en dan naar het vliegveld gaan. Vanaf acht uur waren we al aan het drinken", blikt Drent terug in Voetbal International. "De groep ging om drie uur naar bed, ik dacht: Pfff, voor die twee uur... Ik blijf. Er kwam ineens een heel klein mannetje binnen. Dus ik roep: Hé, kleine jachtkabouter! Was het Jan van Dijk. Ik had de trainer niet herkend, ladderzat natuurlijk."

Drent werd een week geschorst door FC Groningen. "Maar het was prachtig weer", herinnert hij zich. "Ik zat hier op de steiger; blote bast, vier hengeltjes in het water, heerlijk, man", aldus Drent, die een telefoontje waagde naar algemeen directeur Hans Nijland.

"Heb ik Nijland gebeld: Hans, met Martin. Je hebt me geschorst en een dikke geldboete gegeven, maar eigenlijk ben ik een dikke lul. Ik ben helemaal vergeten je te bedanken. Ik zit hier heerlijk te vissen, biertje, sigaretje erbij, kan ik niet nóg een week schorsing krijgen? Het enige dat ik daarop hoorde was: Tuut, tuut, tuut… Hahaha! Iedereen denkt dat het een broodje-aapverhaal is, maar het is echt gebeurd."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!