FC Utrecht greep naast Klaassen: ''Zo niet, dan hoefde het niet meer''

1
FC Utrecht greep naast Klaassen: ''Zo niet, dan hoefde het niet meer''

FC Utrecht was in het verleden dicht bij het aantrekken van Davy Klaassen. De international van het Nederlands elftal, die onlangs voor 27 miljoen euro naar Everton vertrok, speelde in de jeugd bij Wasmeer en liep stage bij FC Utrecht. Hij mocht terugkomen bij de club uit de Domstad.

"Dat wist Ajax", blikt vader Gert-Jan Klaassen terug in Voetbal International. "Danny Blind belde of Dave een proefwedstrijd wilde spelen bij Ajax. Naomi nam op en ik maakte in die tijd nog weleens een geintje, dus Naomi zei: "Pàààp, doe niet zo dom". Maar het was echt Danny Blind. Precies op de dag dat Dave ook bij FC Utrecht zou voetballen, mocht hij een testwedstrijd spelen. Dat was geen toeval natuurlijk."

"Dave mocht zelf de keus maken", vervolgt Gert-Jan. "Hij wilde naar Ajax, maar toch ook die wedstrijd bij FC Utrecht nog spelen. Ik heb die man van Utrecht gebeld, Henk Vonk heette hij (destijds hoofdscout, red.), en het hem uitgelegd. Of Dave dan misschien een andere keer bij hen mocht voetballen. Maar het was nu of nooit. Zo niet, dan hoefde het niet meer, pats boem, dan ging de deur dicht. Dat kreeg ik te horen. Dus werd het Ajax."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 22 Jun 2017 om 20:01
    En terecht. Graag of helemaal niet. Next!