Nijhuis beoordeelt penalty Engeland: "Dat vond ik hier niet"

Bas Nijhuis
Bas Nijhuis Foto: © Pro Shots

Bas Nijhuis vond de strafschop die Engeland kreeg tegen Nederland onterecht. Harry Kane zette zijn land weer op gelijke hoogte na een vermeende overtreding van Denzel Dumfries. 

Er leek in eerste instantie weinig aan de hand, maar de VAR riep Felix Zwayer uiteindelijk toch naar het scherm. "Dit is een late tackle", legt Nijhuis uit in Vandaag Inside Oranje. "Die wordt pas belangrijk als het onbesuisd of buitensporig is. Dat vond ik hier niet. Dumfries gaat er hier niet buitensporig in. Hij wil gewoon een bal blokken en duwt zijn been naar voren. Ik vond het echt een belachelijke ingreep van de VAR. Die moesten zich er absoluut niet mee bemoeien."

Johan Derksen en Rene van der Gijp zijn het met de Twentse arbiter eens. "Van dat soort overtredingen kon je er honderd maken voor dat de VAR er was", stelt Derksen. "Er zit dan zo'n VAR. Die voelt zich moreel verplicht om op kleine dingetjes te letten. Dan gaat zo’n man kijken en wil hij zijn collega’s niet voor lul zetten." Van der Gijp voegt toe: "Als het al een overtreding was van Dumfries, dan had het niets met de situatie te maken. Die was al geweest. Het was een belachelijke strafschop."

Lees meer:
0 reacties