Nijhuis onthult: "Ik heb zelf mijn rode kaart weggeschreven"

Bas Nijhuis
Bas Nijhuis Foto: © BSR Agency

Bas Nijhuis heeft onlangs erg zijn best gedaan om een rode kaart te laten seponeren. De scheidsrechter was achteraf niet tevreden met zijn beslissing op het veld. 

Nijhuis gaf tijdens de wedstrijd tussen Excelsior en NEC na ingrijpen van de VAR rood aan Siebe Horemans, maar de straf werd snel geseponeerd door de KNVB. "Ik wist al dat het vrijspraak zou worden", vertelt de arbiter in Vandaag Inside. "Ik heb het strafrapport zo gemaakt dat ik wist: dat wordt vrijspraak. Ik heb zelfs tegen Excelsior gezegd: 'zet dit er maar in, dan gaat het wel goed'. Dus ik heb zelf mijn eigen rode kaart weggeschreven."

Op het veld vond Nijhuis het al geen rood, maar bij het VAR-scherm veranderde hij zijn beslissing, die hij na afloop dus opnieuw bijstelde. "Dan zit je er rustig naar te kijken en dan denk je: ik heb rood gegeven voor de uitkomst en niet voor de tackle", legt hij uit. "Ik had eigenlijk bij mijn standpunt moeten blijven, maar het is makkelijk praten als je niet zelf voor zo'n scherm hebt gestaan. Je krijgt zo'n loop te zien met zes keer de impact op die kuit, dan ga je er in mee."

Lees meer:
0 reacties