Nijland: "Verbijsterd op hetzelfde niveau als toen met Overmars"

Hans Nijland was 'verbijsterd' toen hij het nieuws rondom Alex Kroes meekreeg. De voormalig directeur van FC Groningen denkt dat het lastig wordt voor de algemeen directeur om nog terug te keren binnen Ajax.

"Ja, ik was verbijsterd", geeft Nijland aan in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur. "Verbijsterd op hetzelfde niveau als toen ik het nieuws over Marc Overmars hoorde. Ik ken Alex goed. Een kundig bestuurder, een ongelooflijk slimme jongen. Dan verwacht je zoiets niet."

Kroes werd geschorst, maar zat donderdag 'gewoon' op de tribune bij de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Dat tekent hem, zo zegt Nijland. "Hij legt zich er niet zomaar bij neer." Hij denkt dat het lastig wordt voor Kroes om terug te keren bij Ajax. "Dat wordt moeilijk, als je zo stellig tegenover elkaar staat."

"Je moet jezelf ook afvragen of je dat nog wil", aldus Nijland. "Als hij inderdaad gehandeld heeft met voorkennis, is dat niet goed. Dat hoort niet bij een beursgenoteerde onderneming. Voor je je handtekening zet, hoor je de beursregels te kennen. Zo simpel is het ook. Als je fout zit, zit je fout. Heel vervelend, maar dan is dit de consequentie."

Lees meer:
0 reacties