Noa Lang zorgt voor onrust: "Zet mensen in een kwaad daglicht"

Noa Lang tijdens de huldiging van PSV
Noa Lang tijdens de huldiging van PSV Foto: © BSR Agency

Noa Lang kwam na het behalen van het kampioenschap met PSV naar buiten met een verhaal over zijn blessures. De aanvaller schreef dat er drie verkeerde diagnoses zijn gesteld. Volgens Mario Been had Lang op een andere manier naar buiten moeten treden over zijn slepende kwetsuur.

Lang kampt het hele seizoen met hamstringproblemen. Sinds begin dit kalenderjaar is de aanvaller uitgeschakeld. Op Instagram vertelde Lang dat er drie verkeerde diagnoses zijn gesteld. "Er zijn fouten gemaakt maar ik neem niemand iets kwalijk", schreef hij onder meer. PSV kon zich niet vinden in de woorden van Lang, maar erkende wel dat er fouten waren gemaakt.

"Dat moesten ze ook wel zeggen", stelt Been in het ESPN-programma Voetbalpraat. "Het was slim geweest als Lang het intern had verteld. Dat zal ongetwijfeld gebeurd zijn. Zo'n jongen wil ook graag spelen en deel uitmaken van de EK-selectie. Dan moet je dat intern oplossen."

"Om dit naar buiten te brengen en mensen in een kwaad daglicht te zetten, is een slechte zaak. Wat heeft dat voor zin?", vraagt Been zich hardop af. Kees Kwakman geeft aan er 'niet zoveel van te vinden'. "Ik ook niet, maar als je aangeeft dat de medische staf drie keer een verkeerde diagnose stelt, dan zeg je eigenlijk dat ze niet capabel zijn", reageert Been.

Lees meer:
0 reacties