Noa Vahle vraagt Koeman naar VI-boycot: "Ik heb wel mijn mening"

Ronald Koeman is maandag gepresenteerd als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Noa Vahle hoopt namens Vandaag Inside weer met de keuzeheer van Oranje te mogen praten. Koemans voorganger Louis van Gaal boycotte met zijn spelers het voetbalpraatprogramma.

"Ik ben wel positief gestemd", zegt Vahle bij Vandaag Inside. "Ik heb uitgerekend dat de boycot al ruim tweeënhalf jaar staat. Ik heb bij de KNVB een één-op-één met Koeman aangevraagd, want Louis wilde dat ook niet. Ronald wilde dat wel. Toen heb ik gevraagd: Ga je dat balletje een keer bij je spelersgroep opgooien?"

Koeman reageerde als volgt. "Nee, ik heb daar al over gesproken met een aantal spelers. En we gaan dat in maart ook bespreken in de groep in maart. Verder kan ik niets zeggen", aldus Koeman, die Vahle wel een beetje hoop geeft. "Misschien omdat ik hier sta... Je weet het nooit. Laat ik het zo zeggen dat de groep het bepaalt, maar ik heb wel mijn mening."

Vahle hoopt de spelers van het Nederlands elftal weer te mogen spreken, iets waar Johan Derksen zich niet druk om maakt. "Ik raak enigszins geëmotioneerd. Dit zou een bekroning op mijn toch wel mooie carrière zijn. Het is altijd mijn grote ideaal geweest om Memphis een keer te mogen interviewen", reageert hij cynisch. "Wat is het voordeel als het opgeheven wordt? Het zou mij een worst zijn. Voor Noa is het een voordeel. Voor haar is het prettiger werken als je iedereen wat kan vragen. Maar ik zal m'n mond niet houden, maar ook niet extra rare dingen over ze zeggen. Ik vind het nog steeds onvolwassen voor een profvoetballer en heel erg kinderachtig."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
1/10
NEC
12:15
Vitesse
zo
1/10
Excelsior
14:30
Sparta Rotterdam
zo
1/10
Heracles Almelo
14:30
PEC Zwolle
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 6 19 18
2 AZ 6 13 16
3 FC Twente 6 9 15
4 Feyenoord 6 18 14
5 Sparta Rotterdam 6 2 11
6 Go Ahead Eagles 6 0 10
7 Excelsior 6 2 9
Bekijk de hele stand