Noppert komt met heerlijke anekdote over Oranje: "Noppie was de lul!"

Afgelopen WK in Qatar mocht Andries Noppert mee met het Nederlands elftal. De doelman kwam hier op een pijnlijke manier achter een vast ritueel bij Oranje. Namelijk de rekening betalen door loten, zo vertelt hij in de Cor Potcast.

"We gingen in Qatar uiteten bij Nobu. Dat zullen jullie allemaal wel kennen, maar als simpel boertje had ik geen idee waar we naartoe gingen", begint Noppert zijn verhaal. "Het was in ieder geval sushi en dat vind ik lekker. De flessen wijn kwamen op tafel en het was hartstikke gezellig. Dat was op een moment wanneer het ook kon."

Vervolgens werden de pasjes van de spelers ingenomen en aan het einde van het etentje weer teruggeven. "En als je pasje werd getrokken, dan mocht je hem weer omhangen. Dus ja, je kan wel raden wie er bleef liggen. Noppie bleef liggen en Noppie was de lul!", vervolgt Noppert lachend, die dus de rekening moest betalen. "Die ging al snel richting 'de zes'. En dat ging inderdaad niet om zeshonderd."

"Ik ben even geholpen door wat jongens, dus dat is mooi. Al ben ik zo iemand die dan ook vindt dat je op de blaren moet zitten. Je moet het accepteren, al ben ik geholpen door onder anderen Vincent Janssen, dat wilden ze zelf. Het was wel een dingetje waarvan ik achteraf dacht: het had ook niet anders gekund", aldus de doelman.

Het bleek een gebruikelijk ritueel onder de Oranje-spelers. "Marten de Roon organiseert het meestal. En betalen doen ze dus op deze manier. Ik was ook een beetje verbaasd. Ik vroeg me ook af waarom al die pasjes op tafel kwamen. En toen kreeg ik toch wel een beetje stress, zo van: verdomme, mijn pasje ligt er nog. Ik heb niet zo vaak stress, maar dat was wel even een stressmomentje", besluit Noppert.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
2/12
Heracles Almelo
21:00
Sparta Rotterdam
zo
3/12
Feyenoord
12:15
PSV
zo
3/12
NEC
14:30
Ajax
zo
3/12
Go Ahead Eagles
14:30
FC Twente
zo
3/12
FC Utrecht
16:45
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 13 43 39
2 Feyenoord 13 29 32
3 AZ 12 23 29
4 FC Twente 13 11 27
5 Go Ahead Eagles 13 7 22
6 SC Heerenveen 14 -3 19
7 Sparta Rotterdam 13 0 18
Bekijk de hele stand