Noppert: "Mijn vrouw zei dat ik misschien iets anders moest zoeken"

Louis van Gaal verraste in Qatar door Andries Noppert als eerste doelman van Oranje te aan te wijzen. De keeper van SC Heerenveen maakt een voortreffelijke indruk tijdens het eindtoernooi. De loopbaan van Noppert heeft een bizarre vlucht genomen. Een jaar geleden zag de wereld er voor de Freise sluitpost nog heel anders uit.

"Dat was bij Go Ahead, toen speelde ik nog niet eens”, zo zegt de doelman van Oranje peinzend. “Toen speelde ik nog niet eens. Het is wel bizar, hè. Dat is ongelooflijk, alleen hoe mooi is dat dan. Ik heb er eigenlijk niet aan teruggedacht. Ik kijk niet zo naar het verleden. Ik heb misschien zelf ook wel verkeerde keuzes gemaakt. Maar misschien had het allemaal wel zo moeten zijn. Ik ben waar ik nu ben.”

“Na mijn blessure had ik steeds een terugval en werd steeds weer opnieuw geopereerd", kijkt Noppert terug bij OnsOranje. "Toen zat ik met mijn ouders aan de eettafel, samen met mijn vrouw. Op een geven moment zakt de moed wel een beetje weg, ook bij hun. Ze zeiden: heb je de puf en de energie er nog wel voor om het nog een keer te doen? Om er weer voor te gaan strijden en het herstel nog een keer aan te gaan. Mijn vrouw zei ook dat ik misschien iets anders moest gaan zoeken, wat me leuk leek. Alleen daar heb ik nooit over nagedacht en snel afgewimpeld. We gaan door tot het bittere end.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
1/03
FC Volendam
20:00
NEC
za
2/03
Go Ahead Eagles
18:45
RKC Waalwijk
za
2/03
Vitesse
20:00
FC Twente
za
2/03
Sparta Rotterdam
21:00
AZ
zo
3/03
Ajax
12:15
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 23 66 65
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 23 23 47
4 AZ 23 22 42
5 Ajax 23 8 36
6 Go Ahead Eagles 23 5 34
7 NEC 23 6 33
Bekijk de hele stand