Noppert probeerde Messi af te leiden: "Kreeg heel raar antwoord terug"

Andries Noppert was afgelopen winter tijdens het WK in Qatar de eerste keeper van Oranje. De doelman van SC Heerenveen kwam in de kwartfinale oog in oog te staan met superster Lionel Messi van Argentinië. De Tower van De Jouwer moest een strafschop proberen te keren van de oud-aanvaller van FC Barcelona, die uiteindelijk wel scoorde vanaf elf meter.

Noppert hoopte Messi uit zijn concentratie te halen. "Je probeert iets, en je probeert op je eigen manier iemand er een beetje uit te halen", zegt Noppert bij De Cor Potcast. "Ik probeerde nog wat in het Engels tegen hem te zeggen, maar ik weet niet meer precies wat ik zei. Dat is wel zonde, al is mijn Engels ook niet echt fantastisch. Ik schaam me niet om te zeggen dat ik misschien wist waar hij ging schieten."

De SC Heerenveen-doelman gaat verder: "Misschien zei ik dat ik wist waar hij hem zou schieten, maar toen kreeg ik een heel raar antwoord terug. "Die kan geen Engels, dacht ik, dus laten we maar ophouden". Dus dat werkt ook niet."

Vervolgens probeerde de doelman wat anders om Messi af te leiden. "Ik dacht: misschien kan ik aan de lat gaan hangen, maar dat werd afgekeurd. Dan valt er weer een stukje weg wat je graag zou willen doen. Dat werd niet toegestaan door de scheidsrechter. Dat is wel jammer, want misschien had het iets kunnen doen. Achteraf kijk je een koe in zijn kont", aldus Noppert.

Lees meer:
0 reacties