Oefenduel tussen Willem II en Sparta gestaakt vanwege opstootjes

Opstootje tijdens de 'vriendschappelijke' wedstrijd tussen Willem II en Sparta
Opstootje tijdens de 'vriendschappelijke' wedstrijd tussen Willem II en Sparta Foto: © Pro Shots

Het oefenduel tussen Willem II en Sparta Rotterdam is woensdag voortijdig afgefloten. Scheidsrechter Robin Vereijken floot al na 83 minuten af.

De reden was dat er op het veld meerdere opstootjes waren tussen de spelers van de twee ploegen. Spart stond met 2-0 voor door doelpunten van Verschueren en Mijnans. De wedstrijd was in de 75ste minuut vanwege onweer al voor een minuut of tien stilgelegd.

De vlam sloeg in de pan nadat Sparta-aanvoerder Adil Auassar zijn tegenstander Justin Mathieu bij de keel greep. Diverse spelers renden op het duo af en kregen het met elkaar aan de stok. Bij dit incident bleef het niet, want daarna volgden er harde overtredingen en werd er volgens Sparta nagetrapt. Scheidsrechter Vereijken voelde zich genoodzaakt om voortijdig af te fluiten.