Officieel: Lijnders wordt trainer van 17-voudig landskampioen

Jürgen Klopp en Pepijn Lijnders
Jürgen Klopp en Pepijn Lijnders Foto: © BSR Agency

Pepijn Lijnders wordt officieel de nieuwe hoofdtrainer van Red Bull Salzburg, zo heeft de club woensdag bekendgemaakt.

Jarenlang was Lijnders de assistent van Jürgen Klopp bij Liverpool. Daar komt echter volgend seizoen Arne Slot en zijn staf te zitten. Hij begon in 2014 bij The Reds waar hij de leiding kreeg over de Onder 18. In 2015 werd hij assistent-trainer, eerst nog van Brendan Rodgers maar daarna van Jürgen Klopp. Eerder was Lijnders onder andere jeugd- en techniektrainer bij PSV.

De Oostenrijkse club had al aangegeven dat Lijnders hoog op hun verlanglijstje stond. Nu zijn ze er met elkaar uitgekomen. Sportief directeur Bernhard Seonbuchner is in ieder geval lovend: “Met Lijnders hebben we de ideale kandidaat voor de club binnen weten te slepen. Hij is een echte voetbalexpert en heeft grote invloed gehad op de successen van Liverpool. De gesprekken waren een groot succes; we waren het duidelijk eens over de manier waarop we willen spelen, waar we als club voor staan en waar we naartoe willen.”

Ook Lijnders zelf laat weten blij te zijn met deze uitdaging. “Ik ben trots dat ik de nieuwe trainer van deze club word. Het is een voorrecht om hier te mogen zijn. Na PSV, Porto en Liverpool kom ik opnieuw bij een prachtige club met een stevige structuur en een geweldige jeugdopleiding terecht. Samen met mijn assistent Matos ga ik er alles aan doen om deze club te laten groeien in een eeuwig veranderende voetbalwereld”, aldus de oefenmeester.

Lees meer:
0 reacties