OFFICIEEL | Robin van Persie start als hoofdtrainer in Eredivisie

Robin van Persie
Robin van Persie Foto: © Pro Shots

Robin van Persie wordt definitief de nieuwe trainer van SC Heerenveen. De voormalig topscorer tekent een contract dat hem voor twee seizoenen aan de Friese club verbindt.

De topscorer aller tijden van Oranje begint bij SC Heerenveen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaalde voetbal. Van Persie stopte in 2019 als voetballer bij Feyenoord en heeft natuurlijk een rijke carrière achter zich. Hij vertrok op jonge leeftijd bij de Rotterdammers naar Arsenal, waar hij jarenlang zou blijven. Na periodes bij Manchester United, Fenerbahçe en opnieuw Feyenoord vond Van Persie het mooi geweest.

Na zijn loopbaan ging Van Persie aan de slag in de jeugdopleiding van Feyenoord als specialisten- en jeugdtrainer. Het afgelopen seizoen stond de oud-topvoetballer nog voor de groep van Feyenoord O18 en vanaf komend seizoen is hij dus de eindverantwoordelijke bij SC Heerenveen. In Friesland komt Van Persie een oude bekende tegen: met directeur Ferry de Haan won hij in 2002 de UEFA Cup met Feyenoord.

Lees meer:
0 reacties