Ongeloof door rode kaart Vaessen: "Een schandelijke beslissing"

Etienne vaessen in De Kuip
Etienne vaessen in De Kuip Foto: © Pro Shots

De rode kaart voor RKC-doelman heeft op sociale media voor een hoop discussie gezorgd. De meeste mensen vinden het een onterechte beslissing van arbiter Martin van den Kerkhof.

Na 35 minuten was er een meevaller voor de Rotterdammers. RKC-doelman Etienne Vaessen kwam in een één-op-één-situatie met Calvin Stengs. Hierbij schoot Stengs tegen de doelman van de Waalwijkers. De arbitrage zag dit als hands en trok de rode kaart.

Op X zijn er veel mensen die schande spreken van de arbitrage tijdens deze wedstrijd: "De VAR kan toch, net als alle tv-kijkers, zien dat de keeper van RKC deze bal in de rechterzij krijgt," schrijft een persoon. Een aantal andere mensen op het platform zijn wat meer overtuigd van hun mening: "Wat een schandelijke beslissing om de rode kaart te laten staan, echt onbegrijpelijk."

Ook ESPN-analist Mario Been heeft zijn twijfels bij deze rode kaart: "Ik heb geen enkel beeld gezien waarvan ik honderd procent overtuigd ben dat de bal gelijk op zijn arm gaat. Áls het dan hands is, dan gaat het via zijn lichaam," aldus de oud-trainer van Feyenoord bij ESPN.

Lees meer:
0 reacties