Ongeregeldheden op veld na missen promotie door ADO Den Haag

Uitvak van Excelsior onder vuur
Uitvak van Excelsior onder vuur Foto: © Pro Shots

ADO heeft zondag op krankzinnige wijze promotie naar de Eredivisie gemist. De ploeg uit Den Haag verspeelde tegen Excelsior een 3-0 en 4-3 voorsprong en verloor uiteindelijk vanaf de strafschopstip. Direct na afloop ontstonden er ongeregeldheden nadat honderden supporters van ADO Den Haag het veld betraden en de confrontatie met de uitsupporters zochten.

ADO leek op rozen te zitten nadat Sem Steijn vlak na rust de 3-0 liet aantekenen. Excelsior vocht zich echter, middels twee doelpunten, knap terug in de wedstrijd. De supporters van Den Haag klommen al massaal over de boarding om middels een pitch invasion de promotie te vieren. Dit was buiten Dallinga om gerekend. De topschutter zorgde in blessuretijd voor de gelijkmaker waardoor een verlening noodzakelijk was.

Tijdens deze verlening kwam ADO wederom aan de leiding maar weer was het Excelsior dat veerkracht toonde en de 4-4 wist aan te laten tekenen. In de strafschoppenserie die volgende waren liefst achttien strafschoppen nodig om een winnaar aan te wijzen. Het was Amofa die de achttiende strafschop miste waardoor Excelsior promoveerde.

Direct na de laatste penalty liep het uit de hand in het stadion van Den Haag. De teleurgestelde supporters betraden massaal het veld en gingen de confrontatie aan met de supporters in het uitvak. De Mobiele Eenheid moest ingrijpen om de rust op het veld terug te laten keren.