Onmachtig Oranje krijgt flinke tik te verwerken van Frankrijk

Jurrien Timber baalt na de derde goal van Frankrijk
Jurrien Timber baalt na de derde goal van Frankrijk Foto: © Pro Shots

Het Nederlands elftal is met een flinke teleurstelling gestart aan de EK-kwalificatiereeks. Oranje ging na een paar minuten al een vrij kansloze wedstrijd tegemoet.

Na iets meer dan 20 minuten spelen keek Oranje namelijk al tegen een tamelijk kansloze 3-0(!) achterstand aan. Antoine Griezmann, Dayot Upamecano en Kylian Mbappé zorgden voor de Franse treffers. Bondscoach Ronald Koeman greep na iets meer dan een half uur spelen dan ook al in en haalde de zeer matig spelende Kenneth Taylor naar de kant voor Wout Weghorst. Het kwaad leek echter al geschied voor Oranje.

Na rust volgden enkele speldenprikjes, maar Nederland wist totaal geen vuist te maken tegen de Fransen. De ploeg van Didier Deschamps leek het wel te geloven, maar na wederom ongelukkig balverlies wist Kylian Mbappé zichzelf nog een keer op het scorebord te zetten. Vlak daarvoor was Lutsharel Geertruida uitgevallen met een (ogenschijnlijke) hamstringblessure. In de absolute slotfase mocht Memphis Depay vanaf de strafschopstip de eer redden. De aanvaller faalde echter, waardoor de 4-0 nederlaag een feit was.

Opstelling Nederland: Cillessen; Geertruida (87. Malacia), Timber Van Dijk, Aké; De Roon (67. Blind), Wijnaldum, Taylor (34. Weghorst); Berghuis (68. Malen), Memphis, Simons (68. Klaassen).