Onthulling over confrontatie met Weghorst: "KNVB moest hem weghalen"

Wout Weghorst
Wout Weghorst Foto: © BSR Agency

Wout Weghorst bezorgde Oranje zaterdagavond de zege op Ierland. Na afloop clashte de spits met NOS-verslaggever Arman Avsaroglu.

Weghorst kon het niet waarderen dat de journalist sprak over een 'moeizame wedstrijd' voor Oranje. "Het contrast tussen hoe wij het hebben beleefd en hoe de spelers het hebben beleefd was gigantisch", zegt Avsaroglu in de NOS Voetbalpodcast. "Ik denk niet dat ik ooit zo’n groot contrast heb meegemaakt. Ook de mensen op de tribune vielen bijna in slaap, want het was gewoon niet zo’n leuke wedstrijd. Wij als volgers vonden het ook niet zo goed en daar hebben we gewoon gelijk in."

Hij gaat verder: "Maar wat we in de catacomben zagen, laten we dat bruggetje gelijk maar maken naar de interviews die Jeroen Stekelenburg en ik hebben afgenomen, dat waren spelers en trainers die totaal geen zin hadden om terug te kijken op deze vertoning", zegt Avsaroglu, die ook ingaat op het interview met Weghorst.

"Ik had een treffen met Wout Weghorst, de matchwinner van deze wedstrijd, met wie ik het aan de stok kreeg omdat ik het waagde om twee kritische vragen te stellen. Dat mag niet, van Wout Weghorst. Dan word je direct uitgekafferd. Want hoe haal je het in je hoofd om negatief te zijn over een wedstrijd waarin Nederland zich heeft geplaatst voor het Europees kampioenschap?"

De journalist begreep de stemming bij Oranje niet, zo is hij eerlijk. "Ik hoorde Virgil van Dijk ook nog zeggen dat hij ‘absoluut niet iets wil wegnemen van het positieve gevoel dat er heerst binnen de groep’. Dat vond ik wel apart, hoe die spelers deze avond hebben beleefd."

Avsaroglu ging na afloop van het interview nog met Weghorst in gesprek. "Toen gingen we toch nog even met elkaar in gesprek over hoe alles was verlopen. Toen kreeg ik ook te horen: ‘Je hebt precies wat je wil.’ Ik hoop toch echt dat Wout Weghorst weet dat wij hier niet op uit zijn. Wij willen gewoon een gesprek met iemand voeren en zijn niet uit op een confrontatie of conflict. Dat denkt hij echt, maar wij zoeken het niet op. Dat is vooral voor hem heel jammer."

"Ging hij ook zo over je heen hangen, met die twee meter?", vraagt Jeroen Grueter. "Ik deed wel wat stapjes achteruit en uiteindelijk moest de KNVB eraan te pas komen om Wout Weghorst maar even weg te halen. Dat was wel apart", geeft Avsaroglu toe. Volgens hem wilde Weghorst zelfs dat het interview niet werd uitgezonden. "Daarmee erkent hij zelf eigenlijk ook wel dat er iets niet helemaal goed is gegaan in dit gesprek. Bovendien liep hij middenin het interview het beeld uit, hij liep gewoon weg. Dat vind ik ook geen normaal gedrag eigenlijk."

Lees meer:
0 reacties