Ook Zeearend vertrekt uit Arnhem: "Mij zullen ze er niet meer zien"

Supporters van Vitesse steunen hun club
Supporters van Vitesse steunen hun club Foto: © Pro Shots

Het was zondag een emotionele middag in en rondom het GelreDome. In ieder geval zal zeearend Hertog na de zomerstop niet de Keuken Kampioen Divisie mee gaan maken.

 "Het werd steeds killer bij Vitesse", aldus valkenier Gerard van den Brink, die namens De Valk Roofvogels zeearend Hertog al achttien jaar door de Gelredome laat vliegen. "Ja, alleen een halfuur van tevoren voor lege tribunes. Maar daar heb ik hem niet voor opgeleid", zegt Van den Brink tegen de Gelderlander.

Voormalig technisch directeur Marc van Hintum polste ooit bij van den Brink nadat hij zo'n vogel bij Benfica zag.  "Van Hintum had daar zo'n vogel gezien. Of ik dat ook kon doen? Ja, dat kon ik. Maar het is iedere keer wel vreselijk spannend. Want als hij in een net belandt of het stadion uitvliegt, dan komt de pers met alle verhalen; dat het zielig is of gevaarlijk."

Nu is het klaar. "De club heeft mij veel gebracht: bekendheid en aanzien, maar ook extra werk. Mensen willen Hertog zien. Maar ik heb de club zien veranderen, het werd er steeds killer. Het mag de laatste wedstrijd van Vitesse zijn, maar mij zullen ze er niet meer zien", aldus Van den Brink.

Lees meer:
0 reacties