Opmerkelijk basisdebuut Amrabat bij United: "Zelfs op doel als het moet"

Sofyan Amrabat
Sofyan Amrabat Foto: © Pro Shots

Oud-Feyenoorder Sofyan Amrabat (27) maakte op dinsdagavond zijn basisdebuut voor Manchester United. De middenvelder deed een uur mee in de League Cup-wedstrijd tegen Crystal Palace.

"Het was een perfecte avond", begint Amrabat na afloop tegen Sky Sports. "We hebben goed gespeeld en nog belangrijker, we hebben met 3-0 gewonnen. Sinds ik een kleine jongen was heb ik heel hard gewerkt om tot hier te komen. Het is geweldig om nu het shirt van United te mogen dragen. Echt geweldig."

De middenvelder stond op een opvallende positie. "Ik zei tegen de manager dat hij mij overal op het veld kan inzetten, zelfs op doel als het moet. Ik speelde nu als linksback, maar in die rol kon ik ook doorschuiven naar het middenveld. Ik kom graag aan de bal. Ik ben natuurlijk geen echte linksback die langs de zijlijn rent, maar op mijn manier heb ik het team kunnen helpen", vervolgt Amrabat.

"Ik ben nog niet topfit, maar dat is ook niet gek omdat ik door een blessure geen goede voorbereiding op dit seizoen heb gehad. Ik heb de voorbije weken wel hard getraind om hier nu te staan. Wanneer ik wedstrijden blijf spelen, zal ik fitter en sterker worden", besluit Amrabat.

Lees meer:
0 reacties