Oranje heeft beschikking over 'natuurtalent': "Hij is heel allround"

De spelers van het Nederlands elftal tijdens een training
De spelers van het Nederlands elftal tijdens een training Foto: © Pro Shots

Als Frans Hoek de keuze mocht maken wie tijdens het Europees kampioenschap onder de lat zou staan bij het Nederlands elftal, hoefde hij daar niet ellenlang over na te denken. De voormalig keeperstrainer van Oranje is onder de indruk van Bart Verbruggen.

"Als ik kijk naar mijn eigen criteria, dan is Verbruggen de meest logische keuze. Hij is heel allround. Dat wil zeggen dat hij een goede bijdrage kan leveren aan de opbouw, maar dat hij ook gewoon zijn doel goed kan verdedigen", vertelt Hoek bij de NOS.

De andere twee doelmannen zijn volgens hem niet van hetzelfde niveau als de sluitpost van Brighton & Hove Albion. "Als ik kijk naar Flekken, dan is hij van de drie veruit de beste opbouwer. Maar in puur het doel verdedigen, zijn Verbruggen en Bijlow beter. Bijlow is ook allround, maar zijn blessures zitten hem in de weg. En als je niet speelt, ontwikkel je je ook niet."

Een minpunt kan zijn dat Verbruggen nog weinig ervaring heeft ten opzichte van de twee oudere keepers, maar ook dat kan Hoek prima weerleggen. "Hij heeft een ervaren en goede verdediging voor zich, met daarin ook spelers die oog voor anderen hebben", aldus Hoek. "Hij is een natuurtalent. Nu moet hij de potentie omzetten in prestaties. Dan kan het best zijn dat hij de volgende wordt waar Oranje lang op kan bouwen à la Edwin van der Sar."

Lees meer:
0 reacties