Oranje-kandidaat speelt zich in de kijker: "Hij doet het toch wel"

Jeremie Frimpong, Ian Maatsen en Xavi Simons
Jeremie Frimpong, Ian Maatsen en Xavi Simons Foto: © BSR Agency

Maarten Wijffels denkt dat Ian Maatsen best een goede kans maakt om naar het EK te gaan. De huurling van Borussia Dortmund maakte dinsdagavond indruk in de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid.

"Verdedigend is hij nog niet betrouwbaar, maar hij is ook nog hartstikke jong en zal nog heel veel leren. Maar aanvallend… In de blessuretijd ging hij er nog een keertje overheen aan de linkerkant", zegt de journalist in de AD Voetbalpodcast. "Het is een speler met een groot hart. Toch ook wel technisch vaardig, hij kan offensief meedoen."

Wijffels blikt terug op een discussie die hij op X voerde. Ongeveer een jaar geleden stelde hij dat Maatsen zomaar eens de linksback van het Nederlands elftal zou kunnen worden. Feyenoord-fans vonden dat 'onzin', want volgens hen was Quilindschy Hartman de belangrijkste kandidaat voor die positie. "Maar die Maatsen doet het toch maar wel, op dit podium staan in Europa. Ik ben benieuwd of Koeman Maatsen meeneemt."

"Het hoeft niet eens direct voor de basis te zijn, maar als je toch iemand aan die linkerkant hebt met de drive naar voren en die ook een doelpunt kan maken… Na vanavond (dinsdag, red.) is de kans groter dat Koeman hem erbij neemt", voorspelt Wijffels.

Lees meer:
0 reacties