Oranje-verrassing op EK? "Koeman kan zomaar voor Wijnaldum kiezen"

Georginio Wijnaldum tegen Canada
Georginio Wijnaldum tegen Canada Foto: © BSR Agency

Joey Veerman en Jerdy Schouten stevenen af op een basisplaats bij het Nederlands elftal. Het duo van PSV profiteert daarmee van de blessures bij Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners. Rafael van der Vaart ziet  echter alsnog een optie waarbij alleen de Volendammer in de basis staat.

"Ik ben heel erg voor een nummer 10 die de aanval versterkt", schrijft Van der Vaart in zijn column voor De Telegraaf. "Het zal nu waarschijnlijk een linie worden zoals tegen IJsland met Jerdy Schouten, Joey Veerman en Tijjani Reijnders. Maar dan mis je wel een speler die als nummer 10 aansluit in de zestien en kan scoren."

Van der Vaart zou Georginio Wijnaldum ook een serieuze optie vinden voor de basis. "Koeman zou ook zomaar voor een middenveld met Reijnders, Veerman en Wijnaldum kunnen kiezen. Dan speelt Reijnders meer op zijn eigen positie en heb je meer een nummer 10 met aansluiting naar de aanval."

Het zou betekenen dat Schouten zijn plaats kwijtraakt. "Schouten zou zonder het wegvallen van Koopmeiners niet in de basis hebben gestaan, maar profiteert nu van de tweede" ontstane vacature op het middenveld", aldus de oud-voetballer. "Het is lullig voor Koopmeiners, omdat hij het goed heeft gedaan bij Atalanta."

Lees meer:
0 reacties